Peste 300 de accidente rutiere în teritoriu

Peste 300 de accidente rutiere în teritoriu

24
SHARE

De la începutul acestui an, în raionul Ialoveni s-au produs peste 300 de accidente rutiere. În consecință, cu pagubă materială în urma accidentelor s-au ales 248 de cetățeni, 89 de persoane au fost traumate, 55 au pătimit, dintre care zece au decedat. Totodată, conform datelor Inspectoratului de Poliție Ialoveni, pe parcursul a zece luni ale anului curent, zece accidente rutiere s-au produs cu implicarea pietonilor, în urma cărora doi dintre ei au decedat.

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Ialoveni, Silvia Vetcu, de cele mai multe ori accidentele se produc din cauza vitezei excesive, neatenției, conducerii în stare de ebrietate, depășirii neregulamentare, dar și altele.

„Cele mai frecvente cazuri care duc la accidente rutiere sunt, încălcarea regulelor de manevrare, excesul de viteză și nerespectarea distanței dintre vehicule”, a comunicat ofițerul de presă, Silvia Vetcu.

La nivel de țară, de la începutul anului s-au produs aproximativ două mii de accidente rutiere. În consecință, două mii 384 de persoane s-au ales cu diverse  traume, iar 249 au decedat.

Totodată, condorm datelor Organizației Mondiale a Sănătății, peste trei mii de oameni mor în fiecare zi pe drumurile din întreaga lume și zeci de mii de persoane sunt afectate pentru tot restul vieții. La nivel mondial, în fiecare an, peste un milion de oameni își pierd viața în trafic.

În acest sens, Inspectoratul de Poliție Ialoveni recomandă pietonilor să traverseze drumul numai pe la trecerile semnalizate, inclusiv pe pasajele denivelate, iar în lipsa acestora la intersecţii − pe linia trotuarelor sau acostamentelor. În cazul în care în limitele vizibilităţii (100-150 m) nu sunt treceri pentru pietoni sau intersecţii, ei pot traversa drumul numai după ce s-au asigurat că nu se apropie nici un vehicul, efectuând trecerea pe traiectorie perpendiculară în raport cu marginea carosabilului.

„Odată angajaţi în traversare, pietonii nu trebuie să încetinească mersul sau să se oprească fără motiv. La trecerile cu circulaţia dirijată, pietonii trebuie să se conducă de semnalele semafoarelor destinate pietonilor, iar în lipsa acestora − de semnalele semafoarelor care dirijează circulaţia vehiculelor sau de semnalele agenţilor de circulaţie. La trecerile cu circulaţia nedirijată, pietonii au prioritate în trecere, în raport cu conducătorii de vehicule, însă ei vor ieşi pe carosabil numai cînd vor fi convinşi de siguranţa traversării”, a comunicat Silvia Vetcu.

Ecaterina Naconecinîi