Membrii Fanfarei Ialoveni s-au întors acasă cu un nou premiu în...

Membrii Fanfarei Ialoveni s-au întors acasă cu un nou premiu în palmares

72
SHARE

Zi de suflet pentru locuitorii or. Soroca și oaspeții lui! Mai multe orchestre de fanfară din Republica Moldova au evoluat în cadrul Festivalului-concurs național „Fanfara argintie”, ediția a XIV-a, organizat de Secția Cultură și Turism Soroca, în colaborare cu Centrul Național pentru Conservarea și Promovarea Patrimoniului Cultural Imaterial.

Astfel, duminică, 5 iunie a.c, Piața Libertății din Soroca a găzduit orchestrele de fanfară din raioanele Dondușeni, Florești, Telenești, Hâncești, Orhei, Căușeni, Criuleni, Ștefan Vodă, Ialoveni și or. Soroca.

Cu un nou premiu în palmares, dar și multe emoții pozitive, s-au întors acasă și membrii Fanfarei Consiliului raional Ialoveni. „Am prezentat un program de concert conform regulamentului. În repertuar au fost incluse piese instrumentale cu caracter ritmic diferit, de proveniență moldovenească”, menționează Grigore Vîrlan, dirijorul orchestrei.

Chiar dacă au avut o prestație de doar 15 minute, membrii orchestrei de fanfară din Ialoveni au reușit să ajungă la inima publicului dar și a juriului, învrednicindu-se cu o diplomă – premiul I.

„Am fost unica orchestră care a prezentat o piesă cu solist. Acompaniat de orchestră, Anatol Chiaburu a interpretat piesa „Țărăncuța”. A fost o experiență benefică pentru noi, care, pe lângă premiul I, ne-a adus și multe emoții pozitive, amintiri plăcute și voie bună. Țin să mulțumesc pe acestă cale tuturor instrumentiştilor fanfarei pentru participarea activă și promovarea culturii în raionul Ialoveni”, a mai spus Grigore Vîrlan.

Orchestra „Fanfara Consiliului raional Ialoveni” activează din 2011. Aceasta are 17 membri care activează din dragoste pentru muzică pe bază de voluntariat, dirijor – Grigore Vîrlan, solist – Anatol Chiaburu. Recent, membrii fanfarei din Ialoveni s-au întors acasă cu premiul I, după ce au participat la un festival desfășurat la Anenii Noi.

Ecaterina Naconecinîi