Duminica sportului la Nimoreni

Duminica sportului la Nimoreni

64
SHARE
Secvență de la înmânarea premiilor și diplomelor (foto de autor)

O frumoasă sărbătoare sportivă a fost organizată recent pe stadionul din Nimoreni de către administrația locală, cu susținerea unor oameni de afaceri. Cei mai buni amatori ai sportului în mase au fost premiați cu Diplome, medalii, cadouri și premii bănești. Iar cei mai buni la lupta națională trânta au fost premiați cu un cucoș viu, un iepuraș viu și un cârlan viu.

După cum ne-a informat Gheorghe Olaru, arbitrul competițiilor consacrate deschiderii oficiale a noului sezon sportiv de vară, la intrecerile de fotbal, volei, tenis de câmp, ridicarea greutății, alergări la distanța de circa 5 km, lupta națională trânta au concurat peste 200 de amatori ai sportului rural.

La ora 11.00 primii au apărut la start 24 de atleți tineri, care au alergat la distanța de circa 5 km pe traseul Nimoreni – Malcoci – Nimoreni. Primul a sosit la finiș Maxim Covali, urmat de Danu Frunze, Denis Verdeș, Vlad Covali, Andrei Salcuțan, Ilie Olari, Dumitru Grozavu, Ștefan Lungu, Ion Ceban și alții. Cei mai buni atleți au fost premiați cu Diplome și prime bănești. Au urmat competițiile la tenis de câmp. La această probă sportivă primele locuri de pe podiumul de premiere le-au ocupat Maxim Covali, Andrei Covali și Nicolae Vutcariov.

În continuare amatorii de fotbal din localitate au urmărit două meciuri captivante între echipele «Nucii-Paris» – «Centru» 4:2 și «Nucii-Paris» – «Catarga» 3:2. Meciuri, urmate de  competițiile la ridicarea greutății de16 kg și competițiile de flotări.

La ora 16.00 au început competițiile la lupta națională trânta. Micii luptători se roteau pe salteaua de luptă ca niște cucoșei! Trofeul «Cucoșul viu» a fost câștigat de Marin Cotorobai, iar «Iepurașul viu» i-a fost înmânat lui Ilie Olaru. Apoi pe saltea s-au încins luptătorii de greutate mai mare. În finală au ajuns Gheorghe Mîndrescu și Alexandru Vutcariov. După o luptă încordată victoria la tușă a obținut-o Gheorghe Mîndrescu. În câteva clipe, cârlanul cu blana neagră s-a pomenit pe umerii tari ai tânărului luptător.

Felicitându-i pe amatorii de sport cu ocazia noului sezon sportiv de vară, Andrei Covali, primarul de Nimoreni, le-a înmânat celor mai buni Diplome, medalii și premii bănești.

  Valeriu TURTA