A demarat turneul de fotbal «Cupa primarului de Ialoveni»

A demarat turneul de fotbal «Cupa primarului de Ialoveni»

92
SHARE
Ion Budeanu, organizatotul turneului, instructează echipele de fotbal înainte de joc.

 Săptămâna trecută a demarat tradiționalul turneu de fotbal «Cupa primarului de Ialoveni».

După cum ne-a informat Ion Budeanu, veteran al fotbalului și organizatorul turneului, inițiativa de a organiza și a desfăşura competițiile de fotbal a fost susținută de Consiliul local și primarul Sergiu Armașu, fiind deja a IV-a ediție.

Pentru participarea la turneu s-au înregistrat 8 echipe de amatori din diferite cartiere, mahalale ale orașului. La deschiderea turneului Sergiu Armașu, primarul de Ialoveni, le-a urat fotbaliștilor-amatori să demonstreze un joc de fotbal frumos, fără traume. Ion Budeanu și arbitrul Vitalie Cobzac le-au explicat echipelor regulamentul competițiilor și regulile de fotbal.

Sâmbătă, 28 mai, au fost jucate meciurile între echipele «Huțuleuca» și «Cartea». Echipa «Huțuleuca» a jucat mai bine, obținând victoria cu 3:0. Golurile au fost marcate de Viorel Purcică, Vlad Țărnă și Dumitru Vutcarev. Apoi pe terenul de fotbal au apărut echipele «Moldova-Livada» și «BTA-16». A fost un meci încordat, cu un scor final 2:1 pentru livădari. Duninică, 29 mai, s-au mai jucat două meciuri. Echipa «Căminul» a învins formația «Albenii» cu 2:0, iar echipa «Bozu» a obținut victoria în meciul cu «Veteranii» – 3:0.

Asadar, după două etape, echipa Huțuleuca, repurtând două victorii, a acumulat 6 puncte și se află pe primul loc în grupa «A». Potrivit lui Ion Budeanu, la finele competițiilor echipa învingătoare va fi decorată cu o Diplomă de gradul I, o Cupă și premii în bani. Cu Diplome și premii bănești vor fi premiate și echipele de pe locurile II, III și IV.

 Valeriu TURTA, ziarist sportiv