A fost desemnat câştigătorul concursului „La izvoarele înţelepciunii”

A fost desemnat câştigătorul concursului „La izvoarele înţelepciunii”

786
SHARE
Sursă foto: ialovenionline.md

Recent a avut loc etapa raională a concursului „La izvoarele înțelepciunii”, dedicată scriitorului român Ionel Teodoreanu, scrie ialovenionline.md.

Cei 28 de participanți au fost supuși la două probe: una scrisă, la care au răspuns la un șir de întrebări din viața și activitatea lui Ionel Teodoreanu, și alta orală, în cadrul căreia au trebuit să convingă semenii să citească operele scriitorului. În final, cei mai buni s-au dovedit a fi Alisa Hîncu, elevă a Liceului Teoretic „Petre Ștefănucă” Ialoveni, care s-a clasat, al doilea an consecutiv, pe locul I, fiind urmată de Andreea Movileanu, Liceul Teoretic „Mihail Bîrcă” Mileștii Mici, și Dorina Malari, Liceul Teoretic „Aurel David” Bardar.

Învingătoarea concursului urmează să reprezinte raionul Ialoveni la etapa republicană, care se va desfășura în luna mai.

Aceasta a fost cea de-a XXVI-a ediție a concursului „La izvoarele înțelepciunii”, având drept scop promovarea lecturii și cunoașterea personalităților notorii din literatura, cultura și istoria națională și universală.

Etapa raională a fost organizată de Secţia Cultură în colaborare cu Direcţia Generală Educație Ialoveni şi Biblioteca Publică „Petre Ştefănucă” din Ialoveni.

Cristina Badica